Talpa, het mediabedrijf van John de Mol, neemt persbureau ANP over van Vereniging Veronica. 

Talpa komt van het Latijnse woord voor mol.

De volledige naam van het bedrijf is Talpa Holding. De onderneming is opgericht door John de Mol. De naam Talpa komt van het Latijnse woord voor mol. Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in Laren. 

Talpa is eigenaar van een aantal radiostations.

Talpa heeft de radiostations Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica. Sky en Veronica werden vorig jaar door TMG ondergebracht in Talpa Radio.

Het bedrijf is ook actief op het gebied van televisie.

Talpa Holding had al sinds 2011 een belang van 33 procent in SBS Nederland, dat vier televisiezenders exploiteert: SBS6, SBS9, NET5 en Veronica.

Eind 2004 richtte Talpa een eigen televisiezender op die in augustus 2005 begon met uitzenden. In juni 2007 stopte de zender alweer vanwege tegenvallende kijkcijfers.

Talpa Media werd in 2015 overgenomen door ITV.

John de Mol is via Talpa Media verantwoordelijk voor de creatie en productie van televisieformats en -concepten.

Talpa Media werd in 2015 echter overgenomen door ITV en functioneert als een zelfstandig onderdeel binnen dat bedrijf.

Talpa neemt in 2017 SBS Broadcasting over.

In juli 2017 neemt Talpa het belang van 67 procent in SBS officieel over van Sanoma. Talpa is daarmee volledig eigenaar van SBS Broadcasting.

De zendergroep bezit de televisiezenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9. Talpa-eigenaar John de Mol ziet de overname als "een belangrijke stap op weg naar een nieuw Nederlands multimediabedrijf".

Naast radio en televisie zal Talpa zich ook gaan richten op de uitbreiding van onder meer de online activiteiten.

Talpa koopt persbureau ANP in maart 2018.

In maart 2018 werd bekendgemaakt dat Talpa persbureau ANP koopt. Het bedrijf neemt alle aandelen over van Vereniging Veronica.

De ondernemingsraad en redactieraad van ANP zouden volledig achter de overname staan. Vereniging Veronica was sinds 2010 eigenaar van het persbureau.