Het Amerikaanse Kraft Heinz liet begin 2017 weten te willen fuseren met Unilever. Maar de onderneming zag daar na een afwijzing weer van af. Hieronder volgt een profiel van het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern.

The Kraft Heinz Company werd opgericht in juli 2015.

Het bedrijf is ontstaan uit een fusie tussen de Amerikaanse levensmiddelenconcerns Heinz en Kraft Foods. De hoofdkantoren bevinden zich in Pitssburgh en Chicago in de Verenigde Staten.

Bernardo Hees is de topman sinds 2015. Hij trad in 2013 al aan als topman van Heinz.

Naast Heinz-tomatenketchup voert het bedrijf labels als Honig, Kraft, ABC, Capri Sun, Classico, Jell-O, Kool-Aid, Lunchables, Maxwell House, Ore-Ida, Oscar Mayer, Philadelphia, Planters, Plasmon, Quero, Weight Watchers Smart Ones en Velveeta. Daarmee is Kraft Heinz naar eigen zeggen het op vier na grootste voeding- en drankenbedrijf ter wereld.

Bij Kraft Heinz werken circa 42.000 mensen.

Het bedrijf boekte in 2016 een omzet van bijna 26,5 miljard dollar (24,9 miljard euro). De nettowinst bedroeg een kleine 3,5 miljard dollar (3,2 miljard euro).

Kraft Heinz heeft een beursnotering in New York, met een marktwaarde van circa 134 miljard dollar (126 miljard euro).

Daarbij is een groot deel van de aandelen in handen van Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van de bekende Amerikaanse belegger Warren Buffett.