Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Profiel Charles Vögele: Modeketen voor 'mensen die midden in het leven staan'

Modeketen Charles Vögele heeft in Nederland een doorstart gemaakt. Vidrea Retail heeft de keten voor "mensen die midden in het leven staan" overgenomen van het Zwitserse moederbedrijf.
Door ANP

Het oorspronkelijke bedrijf is in 1955 in Zürich opgericht.

Autocoureur Charles Vögele en zijn vrouw Agnes Vögele begonnen met een winkel voor rollerskaters. De keten waaierde sindsdien uit over Europa en is sinds 1999 actief in Nederland. Het hoofdkantoor staat in het Zwitserse Pfäffikon.

De keten was sinds 1999 onder de naam Charles Vögele actief in Nederland.

Begin 2017 werkten ruim zevenhonderd medewerkers voor Chales Vögele in Nederland. Eind juni 2016 telde het gehele concern 6.329 medewerkers.

In totaal telde de keten in totaal 760 verkoopvestigingen.

Het gaat om winkels in Zwitserland, Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk, Slovenië en Hongarije. De keten trok zich echter eind 2016 terug uit België. 

Het Zwitserse moederbedrijf werd eind november 2016 overgenomen door het Italiaanse consortium Sempione Retail.

De nieuwe eigenaren willen zich concentreren op de belangrijkste markten: Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije en Slovenië. De winkels in die landen gaan door onder de vlag van de Italiaanse formule OVS.

Begin 2017 is de Nederlandste tak failliet verklaard.

In maart van datzelfde jaar werd in Vidrea Retail een koper voor 90 van de 95 Nederlandse winkels gevonden. De nieuwe eigenaar wordt bestuurd door Victory and Dreams Holding en heeft in de Charles Vögele-winkels de nieuwe formule Miller & Monroe geïntroduceerd.

De holding neemt ook de Duitse tak van Charles Vögele over.

Half maart 2018 wordt duidelijk dat de Victory and Dreams Holding zo'n tweehonderd Duitse vestigingen met achttienhonderd medewerkers overneemt. Ook deze winkels worden naar Miller & Monroe-filialen omgebouwd. In eerste instantie gebeurt dit bij 44 vestigingen.

Aanbevolen artikelen