Profiel Charles Vögele: Modeketen voor 'mensen die midden in het leven staan'

Modeketen Charles Vögele maakt in Nederland een doorstart. De Zwitserse modeketen voor "mensen die midden in het leven staan" heeft een koper gevonden voor de noodlijdende Nederlandse tak.

Het bedrijf is in 1955 in Zürich opgericht.

Autocoureur Charles Vögele en zijn vrouw Agnes Vögele begonnen met een winkel voor rollerskaters. De keten waaierde sindsdien uit over Europa en is sinds 1999 actief in Nederland. Het hoofdkantoor staat in het Zwitserse Pfäffikon.

De keten is sinds 1999 actief in Nederland.

Begin 2017 werkten ruim zevenhonderd medewerkers voor Chales Vögele in Nederland. Eind juni 2016 telde het gehele concern 6.329 medewerkers.

In totaal telde de keten volgens de eigen website 760 verkoopvestigingen.

Het gaat om winkels in Zwitserland, Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk, Slovenië en Hongarije. De keten trok zich echter eind 2016 terug uit België en vond onlangs voor de meeste Duitse vestigingen een koper.

Het Zwitserse moederbedrijf werd eind november 2016 overgenomen door het Italiaanse consortium Sempione Retail.

De nieuwe eigenaren willen zich concentreren op de belangrijkste markten: Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije en Slovenië. De winkels in die landen gaan door onder de vlag van de Italiaanse formule OVS.

Begin 2017 is de Nederlandste tak failliet verklaard.

In maart van datzelfde jaar werd een koper voor 90 van de 95 Nederlandse winkels gevonden. De nieuwe eigenaar Vidrea Retail belooft zoveel mogelijk banen te behouden. Textielondernemer Remt Melles zal het bedrijf na de doorstart leiden.

Lees meer over:
Tip de redactie