MS Mode is in Nederland failliet verklaard. De keten maakt een doorstart onder de vorige eigenaar Coolinvestments. Een kort profiel van deze winkelketen die kleding maakt voor "welgevormde" vrouwen.

In 1964 opende verkoper van damesmantels Max Abram een winkel in Rotterdam.

Deze winkel droeg de naam de Mantelspecialist. Hier kwam de latere afkorting M&S vandaan. Hij verkocht toen al damesmantels bij een kraam op de Amsterdamse Albert Cuypmarkt.

Het bedrijf was onderdeel van detailhandelsconcern Maxeda. 

Dit is het voormalige moederbedrijf van onder meer De Bijenkorf, V&D en Hunkemöller.

Sinds 2011 valt de keten onder Excellent Retail Brands.

Dit is de retailtak van Coolinvestments, waar ook Coolcat, America Today en lingeriemerk Sapph onder vallen. Coolinvestments is door ondernemer Roland Kahn opgericht.

De naam van M&S Mode werd aangepast naar MS Mode.

Dit gebeurde na een overeenkomst met warenhuisketen Marks & Spencer. Dit bedrijf wilde de merknaam M&S in Europa voeren.

MS Mode werkte afgelopen jaren aan het vernieuwen van de collectie en een nieuwe marketingcampagne.

Die leidde tot meer omzet en een hogere marge. Het jaar 2015 werd nog met winst afgesloten. Maar de zachte winter gooide roet in het eten. MS Mode bleek onvoldoende in staat om de daardoor ontstane tegenvallende resultaten op te kunnen vangen.

De Nederlandse delen van MS Mode zijn in augustus failliet verklaard.

De verkoper van kleding kampte de laatste tijd, net als veel andere winkelketens, met moeilijke marktomstandigheden. Grote boosdoener was de zachte winter.

Hierdoor heeft MS Mode een deel van de wintercollectie tegen lagere prijzen moeten verkopen. Ondanks dat de onderneming vorig jaar nog winst wist te maken, lukte het MS Mode niet om die tegenvaller op te vangen. De collectie wordt in Nederland gemaakt en het hoofdkantoor staat in Diemen.

De keten maakt een doorstart onder de vorige eigenaar Coolinvestments.

GA Europe neemt de activiteiten over om de keten te herstructureren. Daarna zal MS Mode weer verdergaan als onderdeel van de voormalige eigenaar Coolinvestments.

Na afronding van de doorstart blijven er 95 winkels in Nederland over.

De keten had voorheen 130 filialen in Nederland. In november 2016 werd duidelijk dat MS Mode in totaal 155 winkels openhoudt in Nederland, België, Luxemburg en Spanje. De winkels die open zijn gebleven, blijven dat ook. Alle medewerkers die voor de keten zijn blijven werken, behouden hun baan.