Modehuis McGregor Fashion Group, waar ook het merk Gaastra onder valt, bestaat sinds 1993. De onderneming bezit eigen winkels, maar verkoopt ook kleding in andere winkels. 

De groep bezit naast modemerk McGregor meerdere andere merken

Naast McGregor bezit de modegroep de merken Gaastra, ADAM Brandstore en Emergo Textile Projects (ETP). In totaal heeft het bedrijf 1.200 medewerkers in dienst.

McGregor Fashion Group bestaat meer dan twintig jaar

McGregor Fashion Group is gevestigd in Amsterdam en bestaat sinds 1993, maar de merken die het bedrijf verkoopt zijn veel ouder. Het concern was ook een aantal jaar beursgenoteerd.

Het modehuis heeft eigen winkels en ligt in andere winkels

De merken van het bedrijf zijn verkrijgbaar in drieduizend zogenoemde 'multi-brand stores', tweehonderd 'shop-in-shops' en meer dan 140 eigen winkels.

Voor de onderneming is faillissement aangevraagd

Modehuis McGregor heeft het faillissement aangevraagd voor elf van de vijftig onderdelen van het concern. Alle winkels en de webshops blijven geopend. Eerder deze maand werd al uitstel van betaling aangevraagd en verleend aan de onderneming. 

Verschillende partijen hebben belangstelling voor het modehuis

Binnen twee weken verwachten de directie van het modehuis en de bewindvoerder het verkoopproces te kunnen afronden. Er zou serieuze belangstelling zijn van partijen uit binnen- en buitenland. 

In december zei het modehuis nog te rekenen op miljoenen euro winst

Eind december zei McGregor nog te rekenen op een jaaromzet van 235 miljoen euro en een bedrijfswinst van 10 miljoen euro.