Profiel JD Sports Fashion: Specialist in sportkleding met 800 winkels

Het Britse bedrijf JD Sports Fashion wil de winkelketens Perry Sport en Aktiesport overnemen. In maart werd de onderneming het hierover eens met de curatoren van moederbedrijf Unlimited Sports Group (USG).

JD Sports Fashion is in 1981 opgericht.

De historie van de retailer begint met een winkel in Bury, onder de rook van Manchester. Al snel werden vestigingen in grote steden als Manchester en Londen geopend. De onderneming telde binnen vijftien jaar meer dan vijftig winkels. 

De groei kwam in 2002 in een stroomversnelling. 

De onderneming kreeg er in 2002 tweehonderd winkels bij met de overname van First Sport. Ook daarna stuwden overnames de groei, eveneens naar andere landen in Europa.

Sinds 2005 is JD Sports Fashion voor 57 procent in handen van investeringsbedrijf Pentland Group. Dat bedrijf heeft ook merken als Lacoste en Speedo in bezit.

JD Sports Fashion heeft al ruim achthonderd winkels.

De onderneming exploiteert verschillende ketens in onder meer Engeland, Ierland en Spanje. JD Sports is ook al actief in Nederland. Er werken in totaal bijna zestienduizend mensen.

JD Sports is gespecialiseerd in de verkoop van sportkleding, -schoenen, -artikelen, -accessoires en vrijetijdskleding.

JD Sports Fashion neemt de failiete ketens Perry Sport en Aktiesport over.

In maart werd met de curatoren van Unlimited Sports Group (USG) overeenstemming bereikt over de overname van de failliete ketens. JD Sports Fashion neemt een groot deel van de filialen en de personeelsleden over. 

Afhankelijk van de prestaties van de verschillende winkels en onderhandelingen met verhuurders van de panden wordt bekeken welke filialen open gehouden kunnen worden.

Het bedrijf boekte vorig jaar een miljoenenomzet.

JD Sports Fashion boekte in 2015 een omzet van 1,5 miljard Britse pond (ruim 1,9 miljard euro). De winst voor belasting was in dat jaar 100 miljoen pond.

Lees meer over:
Tip de redactie