Het moederbedrijf van de Nederlandse sportwinkelketens Perry Sport en Aktiesport is eerder dit jaar failliet verklaard en is nu op zoek naar een overnamepartij voor de meeste merken en ketens. Hieronder een kort profiel van Unlimited Sports Group (USG).

Unlimited Sports Group bestaat pas sinds 2006.

Het hoofdkantoor van USG staat in Amsterdam en Jos Gillebaard is de topman van het bedrijf. Er werken ruim 2.500 medewerkers voor het bedrijf.

De onderneming telde in totaal 53 vennootschappen en had ongeveer 2.500 werknemers. USG exploiteerde zo'n 350 winkels. Het bedrijf hield zich ook bezig met groothandel en het uitbaten van eigen merken, zoals Tenson.

Verder had USG licenties van bekende merken zoals Fila, Le coq sportif, INQ en Elesse. De onderneming was onder meer actief in Nederland, België, Zweden, Denkmarken en Hong Kong. 

Perry Sport is de bekendste keten van het bedrijf.

Perry Sport is goed voor 53 winkels in Nederland. Daarvan zaten er elf als shop-in-shop in de warenhuizen van V&D. Er zijn daarnaast in totaal 160 vestigingen van Aktiesport, waarvan 128 in winkels van Scapino. Inmiddels heeft deze schoenenketen de inventaris van alle shop-in-shops van Aktiesport overgenomen.

Ook de 25 filialen van het Belgische Primo en de winkelformule Time Out vallen onder het concern USG.

De eerste winkel van Perry Sport opende al in 1866.

De eerste vestiging van Perry is in de Amsterdamse Kalverstraat geopend. Perry&Co was een tijd lang in handen van De Bijenkorf. 

De keten werd in 1978 samengevoegd met Bijenkorf-dochter Sporthuis Centrum tot Perry Sport.

USG ging in februari failliet.

De onderneming heeft het net als andere detailhandelbedrijven moeilijk. Bovendien werden de ketens Perry Sport en Aktiesport hard geraakt door de recente faillissementen van V&D en Scapino. 

Daardoor werden de shop-in-shops van Aktiesport en van Perry Sport gesloten. De onderneming wist een faillissement niet te voorkomen.

Perry Sport en Aktiesport maken een doorstart.

Het Britse bedrijf JD Sports Fashion neemt een groot deel van de winkels over en wil zoveel mogelijk personeelsleden aan het werk houden. Er werken ongeveer 850 mensen bij Perry Sport en 1.150 bij Aktiesport.

In maart werd met de curatoren van Unlimited Sports Group (USG) overeenstemming bereikt over een doorstart van de failliete ketens.

Afhankelijk van de prestaties van de verschillende winkels en onderhandelingen met verhuurders van de panden wordt bekeken welke filialen open gehouden kunnen worden.

In België is ook een principeakkoord bereikt over een overname van de sportketen Primo.

De Britse keten Sports Direct zal deze filialen overnemen. Over de verkoop van enkele andere bedrijfsonderdelen wordt nog onderhandeld. 

Het gaat daarbij nog om zo'n dertig Nederlandse vennootschappen, zoals de sportkledingmerken Fila, Elesse en Le coq sportif.