In december 2015 werd detailhandelsconcern Macintosh failliet verklaard. Inmiddels zijn verschillende onderdelen van het bedrijf verkocht. Welke partijen hebben tot nu toe precies welke onderdelen overgenomen? Een overzicht.

Scapino: Schoenenwinkelketen Ziengs is de nieuwe eigenaar van de winkels van Scapino. Het familiebedrijf neemt 140 tot 180 van de in totaal 206 vestigingen over, inclusief voorraden en inventaris.

Inmiddels is bekend dat 1.138 van de ruim 1.900 werknemers hun baan hebben behouden.

Brantano: De winkels van het Belgische onderdeel Brantano zijn verkocht aan Brantnew, een samenwerkingsverband tussen R&S Retail, FNG Group en de familie Torfs, eigenaar van de gelijknamige schoenenketen met vijfenzeventig winkels in België.

De overeenkomst betreft alle 130 winkels en 1.100 werknemers van Brantano in België en Luxemburg.

Manfield: Schoenenwinkelketen Manfield is overgenomen door branchegenoot Sacha. In juli werd bekend dat 35 tot 40 van de zestig winkels blijven behouden. 307 van de 526 werknemers hebben hun baan behouden. 

Dolcis: Naar verwachting 26 van de zestig vestigingen van Dolcis gaan naar Nelson Schoenen. Het definitieve aantal is afhankelijk van de afspraken die Nelson met de verhuurders kan maken. 131 van de 603 werknemers hebben een nieuwe baan gekregen.

Pro Sport: De sportketen Pro Sport is verkocht aan Pro Sports Holding. Het gaat om alle winkels; 113 van de 264 medewerkers behouden hun baan.

Invito: Alle winkels van Invito zijn verkocht aan Highlands Holding. Van de 37 winkels blijven er 32 bestaan. Toch behouden slechts 61 van de 318 oude werknemers hun baan.

Steve Madden: Steve Madden gaat eveneens naar Highlands Holding. Nog niet duidelijk is of de drie winkels van Steven Madden een doorstart krijgen. Highland Holding streeft daar wel naar.

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?
In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?

Animatie door in60seconds