TenCate heeft een overnamebod van 675 miljoen euro ontvangen van een consortium onder leiding van Gilde Buy Out Partners. Hieronder de belangrijkste gegevens van de beursgenoteerde weefselfabrikant.

Naam: Koninklijke Ten Cate NV

Hoofdkantoor: Almelo

Opgericht: De geschiedenis van TenCate gaat terug tot 1704. Sinds 1957 bestaat het bedrijf in zijn huidige vorm, na een fusie met KSW.

Activiteiten: TenCate is vooral bekend om zijn kunstgrasvezels voor sportdoeleinden. Het bedrijf is verder onder meer actief als fabrikant van weefsels voor tenten, zonwering, luchtvaart- en ruimtevaart en defensie.

Werknemers: 4345 in 2014

Omzet: TenCate boekte een omzet van 1,04 miljard euro in 2014. In het eerste kwartaal van dit jaar bedroeg de omzet 267,7 miljoen euro

Resultaten: Vorig jaar leed TenCate een nettoverlies van 46 miljoen euro, ondanks een gestegen omzet. Dit verlies was te wijten aan een afschrijving op de boekwaarde van het bedrijfsonderdeel Advanced Armour. Zonder eenmalige posten kwam de nettowinst uit op 24 miljoen euro.

Recente geschiedenis: In mei verkocht TenCate inktleverancier en dochterbedrijf Xennia Technoloy aan het Amerikaanse Sensient Technologies Corporation.

Bijzonder: TenCate is hoofdsponsor van voetbalclub Heracles Almelo. Heracles was in 2005 de eerste club in de eredivisie met een kunstgrasveld.