Wil jij Utrecht écht leren kennen? Ontdek de stad aan de hand van lokale tips! Floortje Veeling, Appie Alferink, Elianne Ardts en Gülşah Dogan hebben allen op hun eigen manier een bijzondere band met Utrecht en inspireren anderen graag met hun verhaal.

Floortje Veeling verhuisde voor de liefde van Amsterdam naar Utrecht. Na een kennismaking met de stad, onder andere tijdens haar nieuwe favoriete Festival deBeschaving, kan ze zeggen dat Utrecht ondertussen haar hart heeft veroverd.

“Het was de hele dag stralend weer, er waren fijne drankjes en lekker eten én ze stond midden in de dampende menigte die los ging tijdens het optreden van Kensington”. Oftewel: Floortje Veeling (32) had vorig jaar een tópdag tijdens Festival deBeschaving in de Botanische Tuinen (dit jaar vindt het festival plaats op zaterdag 2 juli). "Het was de eerste keer dat ik er was, maar ik ben meteen fan geworden.”

Minder massaal

“De locatie, de programmering en de ontspannen sfeer maakten het tot een superleuk feest. Dus na afloop besloot ik al: volgend jaar ga ik weer.” Vooral de bijzondere Botanische Tuinen geven volgens Floortje een extra dimensie aan het festival. "Het maakt het minder massaal dan andere festivals.”

Floortje is ondertussen een ware ambassadeur van de stad geworden. Haar vrienden uit Amsterdam kunnen rekenen op een tour door de stad met persoonlijke uitleg van hun gids. "Vanaf het station loop ik dan langs de Singel tot het Ledig Erf; dat vind ik zo’n mooi stukje Utrecht. Daarna loop ik richting de binnenstad naar mijn favoriete adresjes.”

Lees hier het hele verhaal van Floortje.

Op www.echtutrecht.nl zijn de verhalen van andere locals te lezen. Zelf een Utrechts geheim delen kan ook!