In de Verenigde Staten is een tekort ontstaan aan beschermende kleding door de ebola-uitbraak in West-Afrika. De vraag naar die kleding is flink gestegen nadat eind september het eerste ebolageval in de VS werd gesignaleerd. 

Fabrikanten van de kleding hebben de productie opgeschroefd, maar hebben moeite aan de vraag te voldoen.

Voor vloeistofwerende pakken, schoenhoesjes en gezichtsbescherming zijn inmiddels wachtlijsten. Sommige klanten moeten tot januari wachten op hun bestelling, meldden fabrikanten en hulpverleners donderdag. Het tekort is vooral problematisch voor de brandweer.

Brandweerlieden moeten met standaard uitrusting uitrukken als zij een melding krijgen van een mogelijk ebolageval.

In de door ebola getroffen landen in West-Afrika is vooralsnog geen tekort, meldden de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Artsen Zonder Grenzen en het Amerikaanse Centra voor Ziektebeheersing en Preventie. Fabrikant DuPont heeft de productie van beschermende kleding verdrievoudigd en geeft orders uit Liberia, Sierra Leone en Guinee voorrang.

Ebola heeft zeker 4818 mensen het leven gekost. Op 2 november waren er volgens de WHO zeker 13.042 infecties. In de Verenigde Staten zijn vier mensen besmet met de ziekte. Een van hen is aan de ziekte overleden.