Een vliegtuig van Air France is donderdag op de luchthaven Madrid-Barajas in quarantaine geplaatst omdat een passagier ziekteverschijnselen vertoont die lijken op die van ebola. 

Dat melden verschillende Spaanse media. Aan boord zijn 183 passagiers, die het toestel inmiddels op een 'normale manier' hebben verlaten. Het toestel kwam uit Parijs.

Een van de passagiers zou zich ziek voelen, hoofdpijn hebben en rillen, maar geen koorts hebben. Hij was eerder vanuit de Nigeriaanse hoofdstad Lagos naar Parijs gevlogen en daarna overgestapt.

De man wordt later naar het ziekenhuis Carlos III vervoerd. Het vliegtuig wordt volgens Air France gedesinfecteerd.

WHO

Intussen heeft een hoge functionaris van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) donderdag tegen de BBC gezegd dat de kans dat het virus zich echt kan verspreiden in westerse landen niet erg groot is. 

Landen in Europa en de Verenigde Staten hebben goede voorzieningen en waarschuwingssystemen waardoor een grote uitbraak niet voor de hand ligt. 

Christopher Dye, directeur strategie bij de WHO, onderstreepte dat er alle reden is en blijft in Europa en de VS om bezorgd en oplettend te zijn. ''Maar het is onwaarschijnlijk dat we grootschalige uitbraken krijgen op die plekken'', meent hij.

Wantrouwen bevolking bemoeilijkt aanpak ebola

Zes dingen die u moet weten over ebola