De hoogste Liberiaanse arts heeft zichzelf voor 21 dagen onder quarantaine geplaatst nadat haar assistent aan ebola was overleden.

Dat heeft Bernice Dahn zaterdag aan AP laten weten.

Dahn is de onderminister van volksgezondheid en vertegenwoordigde haar land op conferenties over de bestrijding van ebola.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is 21 dagen de maximale incubatietijd voor de ziekte die al aan meer dan drieduizend mensen het leven heeft gekost. Vooral Liberia wordt hard getroffen. Vrijdag zei de WHO dat daar in twee dagen tijd 150 doden zijn gevallen.

De Liberiaanse overheid heeft mensen aanbevolen om zichzelf 21 dagen af te zonderen als ze denken dat ze aan ebola zijn blootgesteld. Door de enorme omvang van de uitbraak is het echter moeilijk om na te gaan wie in contact is geweest met zieken.

Gezondheidswerkers, en met name behandelend artsen en verplegers, zijn zeer kwetsbaar voor ebola. Meer dan driehonderd medici hebben de ziekte in West-Afrika al opgelopen, meldde de WHO vorige maand. Meer dan de helft is eraan bezweken.