De derde Amerikaan die met ebola naar de VS was overgevlogen, is genezen. Dat hebben doktoren van het Nebraska Medisch Centrum donderdag bekendgemaakt.

De 51-jarige Rick Sara liet weten dolgelukkig te zijn. ''Dank God. Ik hou van jullie allemaal'', zei Sara. Hij had een experimenteel medicijn toegediend gekregen met de naam TKM-Ebola van de fabrikant Tekmira Pharmaceuticals.

Ook kreeg hij antistoffen uit het bloed van de Amerikaanse ebola-overlever Kent Brantly, die eerder genezen werd verklaard.

Spaanse geestelijke

De met ebola besmette Spaanse geestelijke Manuel García Viejo is donderdag wel overleden aan de ziekte. Hij was begin deze week vanuit Sierra Leone overgebracht naar een ziekenhuis in Madrid

De 69-jarige pater was directeur van een ziekenhuis in de stad Lunsar in het westen van Sierra Leone. Hij is het tweede Spaanse slachtoffer van de uitbraak van ebola in West-Afrika.

De Spaanse missionaris Miguel Pajares (75) overleed half augustus in een ziekenhuis in Madrid, nadat hij in Liberia met het ebolavirus was besmet.