Korean Air schort de vluchten naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi op om de verspreiding van het dodelijke ebolavirus tegen te gaan. 

De Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij heeft dat donderdag bekendgemaakt.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) liet woensdag weten dat het virus zich via de luchthaven van Nairobi mogelijk kan verspreiden. Het vliegveld wordt gezien als een belangrijk knooppunt in het Oost-Afrikaanse land. Ook mensen uit de getroffen landen in West-Afrika maken er gebruik van.

De alertheid op het virus is wereldwijd groot. In Singapore werd donderdag een vrouw uit Nigeria opgenomen en in afzondering geplaatst uit vrees voor het virus.

De vrouw van in de 50 kwam onlangs naar Singapore en was naar het ziekenhuis gegaan met griep. Uit testen bleek korte tijd later dat ze de gevreesde ziekte niet heeft.

Reactie WHO

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zegt teleurgesteld te zijn als vliegmaatschappijen besluiten hun vluchten naar West-Afrika op te schorten. Dan is het ''moeilijk om levens te redden als wij en andere hulpverleners er niet meer kunnen komen'', twittert de WHO in een reactie op het besluit van Korean Air.

Wantrouwen bevolking bemoeilijkt aanpak ebola

Zes dingen die u moet weten over ebola l Dossier ebola