Dell wil niet worden overgenomen door investeerdersgroep Blackstone Group of activistische belegger Carl Icahn.

Een overname door een van de twee geïnteresseerden is te risicovol, schrijft het bedrijf in een memo aan investeerders. Dat meldt persbureau Reuters.

Naast Blackstone en Icahn wil ook oprichter en CEO Michael Dell zijn eigen bedrijf overnemen. Dell, die al 15,7 procent van de pc-maker in handen heeft, wil het bedrijf van de beurs halen.

Dat is volgens hem de beste optie, ondanks het feit dat Blackstone en Icahn een hoger bedrag per aandeel bieden. Michael Dell wil samen met investeerder Silver Lake Partners 13,65 dollar per aandeel betalen. Blackstone en Icahn hebben respectievelijk 14,25 en 15 dollar per aandeel over voor het bedrijf.

Kritiek

Investeerders hebben veel kritiek op het overnamebod van Michael Dell. Zij geloven dat het bedrijf meer waard is.

De verslechteringen in de pc-markt hebben Dell hard geraakt. Het bedrijf verwacht in 2014 een bedrijfsresultaat van 3 miljard dollar te halen, terwijl een jaar geleden nog een resultaat van maximaal 5,6 miljard dollar werd voorspeld.

Michael Dell en Silverlake willen Dell weer op het goede spoor krijgen door meer verkooppersoneel aan te nemen en meer uit te geven aan onderzoek naar nieuwe producten.