BARCELONA - Lenovo maakt twee nieuwe 7 inch tablets en één tablet van 10 inch. Alle modellen draaien op Android.

Dat maakte het bedrijf bekend op het Mobile World Congress in Barcelona.

De IdeaTab S6000 is de grootste van de drie, met een 10,1 inch scherm met een resolutie van 1280x800 pixels. Lenovo prijst de tablet voornamelijk aan als een apparaat om multimedia op te bekijken.

Daarom is de tablet uitgerust met een micro-HDMI poort en heeft het een brede kijkhoek, zodat meerdere mensen tegelijk video's kunnen kijken. Er komt een wifi-versie en een versie die internet via 3G kan gebruiken.

De quad-core processor heeft een kloksnelheid van 1,2 GHz. Volgens Lenovo zal de batterijduur bij internetgebruik via wifi ongeveer 8 uur zijn. De tablet is uitgerust met Android 4.2,

Pocket Studio

Naast de grotere S6000 komen ook de IdeaTab A1000 en A3000-tablets op de markt. Beiden hebben schermen van 7 inch. De A3000 heeft een resolutie van 1024x600 pixels en heeft dezelfde quad-core processor als de S6000 en draait eveneens op Android 4.2.

De A1000 is volgens Lenovo bijzonder vanwege het geluidskwaliteit. De 'pocket studio' wordt geleverd met Dolby Digital-speakers die volgens het bedrijf zorgen dat muziek in de richting van de oren van de gebruiker wordt afgespeeld, in plaats van richting de vloer.

Het toestel draait op Android 4.1, heeft een dual-core processor van 1,2 GHz en wordt geleverd met maximaal 16GB opslagruimte. Alle drie de tablets hebben een 5 megapixel camera en kunnen extra opslagruimte krijgen door middel van een microSD-kaart.

Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt. Volgens Lenovo zullen alle tablets in het tweede kwartaal van 2013 wereldwijd worden geleverd.

Lees alles over Mobile World in ons dossier