AMSTERDAM - Hewlett-Packard (HP) heeft eindelijk de veelbesproken zakelijke tablet officieel aangekondigd. De Windows 8-machine moet in januari verkrijgbaar zijn.

Dat heeft HP maandagochtend laten weten.

De tablet werd al meerdere keren door CEO Meg Whitman genoemd en verscheen zelfs in diverse reclamespotjes, een officiële aankondiging liet echter nog op zich wachten.

De ElitePad 900 heeft een 10,1 inch scherm, weegt 544 gram en is 9,2 millimeter dik. De resolutie komt uit op 1280 x 800 pixels en de tablet beschikt verder over een 8 megapixel-camera, 2GB aan RAM-geheugen en tot 64 GB aan SSD-opslag.

De processor wordt geleverd door Intel en het zal gaan om een Clover Trail, de nieuwste generatie chips van het bedrijf.

Accessoires

Amerikaanse media merken op dat de tablet wel een SD-kaartlezer heeft, maar geen USB-poort. Er kunnen overigens wel accessoires gekocht worden die voor extra functionaliteit zorgen. Zo is er een los toetsenbord met onder meer USB-poorten en een HDMI-ingang.

Ook komt er een speciale standaard uit met daarin bovengenoemde poorten en een verwisselbare accu.

Zakelijk

Zoals gezegd richt HP de tablet op de zakelijke markt. Er kan dan ook ondersteuning vanuit HP aangeschaft worden en wordt er beveiligingssoftware geleverd.

De ElitePad 900 met Windows 8 moet in januari in de Amerikaanse winkels liggen. Een Europese lanceerdatum werd niet genoemd. Ook de prijs ontbreekt nog.