AMSTERDAM - Na de beta-release eind augustus heeft computerfabrikant HP nu de definitieve versie van zijn open-source-product Open webOS 1.0 gelanceerd. 

Dat schrijft het bedrijf vrijdag in een blogpost op zijn website. De definitieve versie van het mobiele besturingssysteem bevat volgens HP enkele veranderingen die ontwikkelaars belangrijke nieuwe kansen moeten bieden. 

De Open WebOS kan nu geport worden naar hardware. Voor dat doeleinde heeft het bedrijf een aparte versie vrijgegeven, de OpenEmbedded-versie. 

"Onze inspanningen met de gemeenschap en het harde werk hebben resultaat gehad", schrijft het ontwikkelingsteam in het bericht, "we zijn klaar om samen een volgende fase in te gaan. Met deze release hebben we opnieuw laten zien dat we toegewijd zijn om onze doelen te behalen en een levendige open source-gemeenschap te creëren."

Video

De blogpost gaat vergezeld van een instructievideo waarin Open WebOS-hoofdarchitect Steve Winston als voorbeeld de toepassing van de software in kiosken van zakelijke hotels noemt.

Winston demonstreert de software in de video met behulp van HP TouchSmart all-in-one. Daarmee lijkt het er op dat het bedrijf ook op een rol voor Open webOS als desktopbesturingssysteem gokt.