AMSTERDAM – Telefoonfabrikant Nokia lanceert een nieuwe versie van Nokia Maps waarin aanbiedingen van Groupon worden getoond. Hiermee hoopt het bedrijf meer mensen te interesseren voor de Lumia smartphone.

Dat meldt Nokia op het weblog.

De telefoonfabrikant kondigde een half jaar eerder een partnerschap met Groupon aan. ‘Groupon Now’ is een van de eerste projecten, waarin de veilingsite geïntegreerd is in de kaarten-applicatie van Nokia’s smartphone Lumia. Aanbiedingen in de buurt worden met een groene ‘G’ aangegeven met de kortst mogelijke route.

Momenteel is Groupon Now alleen toegankelijk in de Verenigde Staten, maar Nokia wil zo snel mogelijk wereldwijd met de applicatie.

Verlies

De omzet van Nokia daalde de afgelopen drie maanden naar 7,5 miljard euro. Een jaar geleden lag dat getal 19 procent hoger op 9,3 miljard euro. Bovendien leed het bedrijf een verlies van 826 miljoen euro. Een jaar geleden was dat 487 miljoen euro. Nokia zet daarom vol in op de verkoop van het Lumia-toestel. Het bedrijf heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 4 miljoen Lumia-toestellen verkocht. Meer dan in vorige kwartalen.