AMSTERDAM - HP heeft officieel aangekondigd dat het bedrijf weer begonnen is met het maken van tablets. De tablets zullen op Microsofts nieuwe besturingssysteem Windows 8 draaien.

Dat maakte CEO Meg Whitman bekend op het Global Influencer Summit 2012 in Shanghai, schrijft Bangkok Post.

"Het hervatten van de productie van tablets is een strategische zet gericht op het profiteren van de buitengewone groei van de tabletverkoop", aldus de nieuwe CEO.

Flop

Het bedrijf probeerde in 2011 al de tabletmarkt te betreden met de Touchpad-tablet. De tablet met besturingssysteem WebOS flopte en in december maakte HP bekend dat WebOS gratis als open-source-software wordt aangeboden.

HP kreeg WebOS in handen bij de overname van computerbedrijf Palm in 2010. Het systeem verloor echter de concurrentiestrijd met de populaire besturingssystemen van Apple en Google.

Slate 8

De fabrikant zal vermoedelijk later dit jaar de tablets met Windows 8 op de markt brengen. Volgens Todd Bradley, executive vice-president, zullen de tablets uitgerust zijn met een clouddienst.

Vorige maand verscheen er online een foto van wat mogelijk de eerste Windows 8-tablet is. Het gaat om de Slate 8 die gericht is op de zakelijke markt. De Slate heeft een 10.1 inch-scherm en draait Windows 8 Professional.