AMSTERDAM -  Facebook gaat mogelijk advertenties op andere websites plaatsen. Het zou daarmee de concurrentie aangaan met Google en Yahoo.

Dat blijkt uit het gewijzigde privacybeleid van het sociale netwerk.

Facebook heeft op basis van feedback de voorwaarden aangepast. Gebruikers konden de afgelopen maanden laten weten wat ze van de nieuwe voorwaarden vonden.

In de uitleg zegt Facebook dat de mogelijkheid bestaat dat de website, net als Google, op andere pagina's gaat adverteren. "We zien een toekomst waarin we advertenties buiten Facebook plaatsen", zegt communicatiedirecteur Barry Schnitt tegen Cnet.

Naast standaardadvertenties zouden het ook reclames kunnen zijn van bedrijven waar een specifieke gebruiker of een vriend van deze gebruiker ‘fan’ van is.

Gegevens

In het nieuwe privacybeleid van het sociale netwerk staat nu ook meer informatie over hoe Facebook gebruikmaakt van gegevens om advertenties te verkopen op de site.

Zo zegt het bedrijf dat het de informatie van gebruikers niet automatisch deelt met adverteerders. Alleen wanneer een gebruiker ervoor kiest om verbinding te maken met een adverteerder kan het bedrijf de persoonlijke informatie verzamelen.

Gebruikers hebben een week om te reageren op de veranderingen.