AMSTERDAM - Yahoo heeft twee patenten toegevoegd aan de rechtszaak tegen het sociale netwerk Facebook. De website beschuldigt Facebook ervan patenten te kopen om wraak te nemen in de rechtszaal.

Dat blijkt uit een 37 pagina tellende reactie van Yahoo op de zaak die Facebook eerder deze maand tegen het bedrijf had gestart. Yahoo deed ruim 3 weken eerder hetzelfde tegen Facebook.

Facebook beschuldigt Yahoo ervan dat onder meer elementen van de Flickrdienst gebaseerd zijn op patenten van Facebook. Yahoo had in maart, bij het indienen van de claim, laten weten dat ''de meeste technologie waarop Facebook is gebaseerd, door Yahoo als eerste is geïntroduceerd''.

Valsspelen

In het document dat Yahoo vrijdag bij de rechtbank indiende ontkent het bedrijf dat patenten van Facebook geschonden zijn. Bovendien zou Facebook niet handelen vanuit zuivere motieven omdat het in de zaak patenten gebruikt die niet van zichzelf zijn.

Facebook heeft acht van de tien patenten in de zaak overgekocht van andere bedrijven en dat zou volgens Yahoo valsspelen zijn.

Een woordvoerder van Facebook zegt tegen persbureau AFP verbaasd te zijn over Yahoo’s beschuldigingen. "We zijn het niet eens met deze nieuwe claims en we zullen onszelf blijven verdedigen”.