AMSTERDAM – LG is van plan in Nederland een betaalplatform voor internet-tv’s te introduceren. Via het platform kunnen dan betaalde apps voor bijvoorbeeld het huren van films aangeschaft worden.

Dat meldt Emerce vrijdag.

Veel nieuwe tv’s zijn uitgerust met internet en bieden toegang tot diverse apps waaronder apps voor het huren van films of aanschaffen van andere diensten.

Een groot deel is gratis, maar er zitten ook betaalde exemplaren tussen zoals MovieMax en binnenkort een app van bioscoopketen Pathe. Voor deze diensten moeten klanten dan apart betaalafspraken maken. LG wil een overkoepelend platform lanceren dat gekoppeld wordt aan een bankrekening, iDEAl of Paypal.

LG zendt de betalingen door naar de bedrijven achter de apps. Wanneer het bedrijf het platform in Nederland wil uitbrengen is volgens Emerce nog niet duidelijk.

Nieuwe tv-lijn

LG komt dit jaar met een nieuwe tv-lijn onder de naam Cinema Screen, een verwijzing naar de Cinema 3D-serie die vorig jaar geïntroduceerd werd. Diverse modellen komen in de loop van het jaar ook in Nederland uit en werden in januari al tijdens gadgetbeurs CES gepresenteerd.

Het bedrijf richt zich op 3D, internet en rust de duurste modellen uit met hele dunne randen. Ook is volgens LG de beeldkwaliteit verbeterd. Concurrent Samsung liet onlangs juist weten zich meer te richten op internet dan op 3D op het gebied van tv.