AMSTERDAM – Bij de uitreiking van de Thuiswinkel Awards zijn Bol.com en Coolblue als beste webwinkels van Nederland bekroond.

De Thuiswinkel Awards zijn dit jaar voor de elfde keer uitgereikt aan de beste webwinkels van Nederland. Consumenten mochten stemmen op hun favoriete winkel en aan de hand daarvan werden verschillende awards in twintig categorieën uitgereikt. Ook zijn er vier prijzen door een vakjury toegekend.

Bol.com was favoriet bij de consumenten en wist te winnen in de vier categorieën Boeken & Tijdschriften, Film, Games & Muziek, Speelgoed en Warenhuizen. Wehkamp en Coolblue wonnen ook in meerdere categorieën en ontvingen beide twee publieksprijzen.

Een vakjury bepaalde uiteindelijk de 'Beste Webwinkel van Nederland 2012'. Coolblue ontving ook deze prijs. Deze elektronicashop levert sinds 1999 verschillende consumentenproducten via hun vier fysieke winkels en 141 gespecialiseerde webwinkels, zoals Shavershop.nl, Printershop.nl en Laptopshop.nl.

Startup

De uitreiking was niet uitsluitend voor gevestigde bedrijven, ook beginnende ondernemingen konden meedingen naar een prijs. De online chocolaterie Chocstar liet twee andere startups achter zich en won de vakprijs voor 'Beste Startende Webwinkel'.