AMSTERDAM - Samsung heeft zondag zijn nieuwe tablet onthuld. De Galaxy Tab 2 10.1 is een grotere versie van de 7-inch tablet die vorige week gepresenteerd is.

Dat maakt het bedrijf bekend op de website.

Het apparaat beschikt over een 10,1-inch TFT-PLS display met een resolutie van 1280 x 800 pixels. De Galaxy Tab 2 draait op een 1GHz dual-core processor en net als de 7-inch versie moet de tablet het vooral hebben van de update naar Android Ice Cream Sandwich.

De tablet is met een dikte van 9,7 millimeter dikker dan diens voorganger, de Galaxy Tab 10.1. (8,6 millimeter). Het gewicht is 588 gram en het apparaat beschikt over 1 GB RAM-geheugen.

Varianten

De Galaxy Tab 2 is uitgerust met twee camera’s: 3 megapixel aan de achterkant en VGA aan de voorkant. De tablet is er in twee varianten, een 16 GB-model en een 32 GB-model. De opslagcapaciteit kan uitgebreid worden met een microSD-kaart. Ook kan er gekozen worden tussen een tablet met 3G of wifi.

De tablet is vanaf maart in Groot-Brittannië te koop waarna de rest van de wereld volgt. Over de prijs is nog niets bekend. De Galaxy Tab 10.1 wordt officieel onthuld tijdens het Mobile World Congress dat zondag van start gaat.

Galaxy Note 10.1

Ook is zondag bekend geworden dan er een 10.1-versie van de Galaxy Note komt. Een Zweedse blogger ontdekte banners voor de grotere Note in de zaal waar de persconferentie van Samsung in Barcelona gehouden zal worden. Het toestel zal naar verwachting maandag onthuld worden.