AMSTERDAM - Samsung zal volgens geruchten eind volgende maand met een nieuwe Galaxy Tab komen. Het zou Samsungs eerste apparaat met de nieuwe generatie Exynos-processor zijn.

De website Android and Me meldt dat het apparaat op het Mobile World Congress in Barcelona wordt aangekondigd. De schrijver van het bericht baseert zich op zijn eigen waarnemingen tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas eerder deze maand. Daar zou een prototype getoond zijn aan een select groepje.

De tablet zou een dual-core 2 GHz processor hebben en een display met een resolutie van 2560×1600. Het scherm is volgens de website groter dan 10 inch, maar specifieke details ontbreken.

De energiezuinige Exynos 5250 processor, die in november door Samsung werd aangekondigd, moet de nieuwe tablets en smartphones van het bedrijf een stuk sneller maken.

Galaxy S III

De aankondiging van de nieuwe tablet zou de lancering van de Galaxy S III op de Mobile World Congress moeten vervangen. Eerdere berichten meldden dat het nieuwe vlaggenschip van Samsung zijn opwachting zou maken tijdens het congres, maar anonieme bronnen bevestigden tegenover The Verge dat het de presentatie uitstelt.

Samsung zou de tijd tussen de wereldwijde lancering en de beschikbaarheid in de Verenigde Staten te lang vinden.

Release

Vrijdag was de Galaxy S III al wel te zien op de officiële Samsungwebsite van de Verenigde Arabische Emiraten. Het typenummer GT-i9800 dook op in de database van wifi-certificaties. Specificaties van het apparaat blijven onbekend.

In een recent gesprek met een zegsman van Samsung kwam naar voren dat ook bij het bedrijf zelf de releasedatum van de Galaxy S III nog niet bekend is.