AMSTERDAM – Het Japanse telecombedrijf NTT Docomo zal in 2012 een joint-venture vormen met Fujitsu, Fujitsu Semiconductor, NEC Corporation, Panasonic en Samsung op het gebied van smartphone-chips.

Dat laat Docomo samen met de betrokken partijen dinsdag weten in een verklaring nadat geruchten over een samenwerking waren ontstaan.

De zes bedrijven zullen vanaf maart 2012 gaan samenwerken aan halfgeleiders voor in mobiele apparaten. “We zullen kleine chips ontwikkelen met veel functionaliteiten en laag energieverbruik”, aldus Docomo in de verklaring.

Investering

De bedrijven zullen zich vooral richten op mobiele communicatiestandaarden voor LTE en LTE-Advanced. De joint-venture is nog geen feit. De bedrijven zijn nog in onderhandeling over de precieze invulling van de samenwerking.

NTT DoCoMo kondigde al wel aan dat het omgerekend 4,4 miljoen euro investeert om de organisatie vorm te geven. De bedrijven hopen door de eigen ontwikkeling van chips de kosten voor de ontwikkeling en productie van smartphones te reduceren.