AMSTERDAM – Na tal van geruchten over de komst van de iPad 3 ‘aan het begin van 2012’ stellen bronnen nu dat de nieuwe tablet van Apple in maart of april op de markt zal verschijnen.

Dat schrijft Digitimes maandag.

De iPad 2 werd in maart 2011 gelanceerd en de logische verwachting was dat ongeveer een jaar later weer een nieuwe iPad op de markt zou verschijnen om de concurrentie voor te blijven.

Bronnen bij leveranciers en fabrikanten van onderdelen stellen nu dat de tablet in maart of april zal verschijnen. Zij baseren deze verwachting op nieuwe bestellingen en een afname in de vraag naar onderdelen van de iPad 2.

Productie

Waar in het vierde kwartaal van 2011 nog 14 tot 15 miljoen exemplaren van de iPad 2 geproduceerd zullen worden, zakt dat aantal in het eerste kwartaal van 2012 naar 4 tot 5 miljoen.

De Chinese krant Commercial Times berichtte dit weekend dat fabrikant Foxconn in januari de productie van nieuwe iPads zal starten en dat deze productie in februari zal worden uitgebreid om alles klaar te krijgen voor het verschepen van de iPad 3.

Scherm

Een analist liet eind vorige week aan Business Insider weten dat hij de volgende iPad al in februari verwacht. Volgens hem krijgt de tablet een Retina-scherm dat ook in de iPhone 4 en 4s gebruikt wordt. De resolutie zou twee keer zo hoog zijn als bij de iPad 2 (1024x768 pixels).