AMSTERDAM - Google’s browser Chrome is het best beveiligd tegen online aanvallen. Microsofts Internet Explorer staat op de tweede plek en Firefox van Mozilla eindigt als laatste

Dat blijkt uit onderzoek van beveiligingsbedrijf Accuvant.

Het onderzoek van Accuvant is in opdracht van Google gedaan, maar het bedrijf zegt toch objectief te zijn geweest. "Hoewel Google het onderzoek heeft gefinancierd heeft ccuvant Labs een duidelijke richtlijn gekregen om lezers te voorzien van een objectief inzicht in de relatieve veiligheid van browsers."

Accuvant onderzocht  de webbrowsers op op de architectuur van de accountbeveiliging en anti-exploitatie-technologie. Chrome, Firefox en Internet Explorer bieden allemaal bescherming tegen exploits, maar het beveiligingsbedrijf suggereert dat Chrome’s methoden completer zijn.

Vooral Firefox zou achterlopen als het gaat om de uitvoering van anti-exploitatie- technologieën. Internet Explorer doet het beter, maar is te beperkt op het gebied van sandboxing.

Onderzoek

Om te bewijzen dat het onderzoek objectief is heeft Accuvant alle data beschikbaar gesteld. Het onderzoek is in juli verricht, sindsdien hebben zowel Chrome als Firefox nieuwe versies uitgebracht. Accuvant zegt dat het rapport bijgewerkt wordt als de veiligheid van de browsers verandert.

De onderzoekers beweren dat hun meetmethode een betere kijk op de beveiliging biedt dan het verzamelen van statistische gegevens zoals url blacklists.