AMSTERDAM – Nederlanders blijven bovengemiddeld gebruikmaken van het internet. Vooral wat betreft het aantal bezochte pagina’s per persoon, valt Nederland op.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Comscore over het internetgebruik van Europeanen over de maand september.

In deze maand waren in totaal 11,9 miljoen Nederlanders online en besteedden zij gemiddeld 33,4 uur op het internet. In deze tijd werden per persoon 3303 pagina’s bezocht. Vooral dat laatste cijfers is opvallend.

Pagina's

Zo bezoeken alleen Turkse internetters meer pagina’s (3807). In het Verenigd Koninkrijk worden gemiddeld 3272 pagina’s per persoon bekeken. De overige landen volgen op grote afstand. In Polen ligt het aantal op 2947 en in Frankrijk op 2780.

Het Europese gemiddelde komt uit op 2805 pagina’s per persoon. In Zwitserland worden zelfs maar 1586 pagina’s per persoon bekeken.

De aantallen zijn gebaseerd op gegevens van Europeanen boven de 15 jaar op thuis- en werklocaties. Mobiele pagina’s zijn dus niet meegenomen in het onderzoek.

Tijdsbesteding

Ook wat betreft het aantal uur dat mensen online zijn, scoort Nederland bovengemiddeld. Het Europese gemiddelde bedraagt 26,4 uur. In Nederland is dit zoals gezegd 33,4 uur. Alleen het Verenigd Koninkrijk staat daar met 35,6 uur boven.

Nederland was overigens lang koploper wat betreft de tijd die online besteed werd. In maart lag dit getal op 34,4 uur. Vervolgens daalde het in juni naar 34,1 om in augustus zelfs op 32,8 uit te komen. Andere landen zagen een minder grote daling of zelfs een stijging.