AMSTERDAM - LG Electronics en Google zullen in januari een televisie onthullen die uitgerust is met Google TV. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van twee bronnen met kennis va het project.

De onthulling zou moeten plaatsvinden op de Consumer Electronics Show in Las Vegas.Het product zou het eerste LG-model met Google’s software zijn, zeggen de bronnen die anoniem willen blijven.

Een woordvoerster van LG wil geen commentaar geven op het bericht.

Google kwam eind vorige maand met een update van Google TV. De update zorgt voor een betere gebruiksvriendelijkheid met verbeteringen in de gebruikersinterface. Ook heeft de nieuwe versie van Google TV toegang tot de downloadwinkel Android Market. De update is vooralsnog alleen geschikt voor Sony HD Televisies.

'Gigantische fout'

Het was ook bedoeld voor apparaten van Logitech, maar die maakte deze week bekend dat het stopt met Google TV. Volgens CEO Guerrino De Luca verloor het bedrijf meer dan 100 miljoen dollar aan het project. De Luca vindt dat Google’s tv-platform nog in de bètafase verkeert en noemt het uitbrengen van de Revue, de settopbox met Google TV, eind 2010 een ‘gigantische fout’.

Google TV is software voor settopboxen, waarmee gebruikers kunnen zoeken in tv-uitzendingen, websites kunnen bekijken en apps kunnen gebruiken. Google kondigde eerder dit jaar aan dat Google TV in 2012 naar Europa komt.