AMSTERDAM - Het import- en verkoopverbod op de Samsung Galaxy Tab 10.1 voor Europa is voorlopig opgeheven. Alleen in Duitsland blijft de tablet nog wel verboden

Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank van het Duitse Düsseldorf dinsdag tegenover Webwereld.nl. Het gaat om een voorlopige beslissing die geldt tot het hoger beroep van Samsung, in de juridische strijd met concurrent Apple, dient op 25 augustus.

De rechtbank van Düsseldorf doet de tussentijdse uitspraak omdat er twijfel is over de vraag of een Duitse rechter wel een dergelijk verbod mag opleggen aan heel Europa.

Apple

Apple heeft Samsung aangeklaagd omdat het bedrijf met de Galaxy Tabs inbreuk zou maken op verschillende patenten. Het Amerikaanse computerconcern beschuldigt Samsung er onder meer van octrooien van Apple's iPad, de iPad 2 en de iPhone te hebben gebruikt voor eigen gadgets.

Op 10 augustus verbood de Duitse rechter Samsung om de Galaxy Tab in Europa te verkopen. Dat verbod geldt niet voor Nederland, in ons land dient een aparte rechtszaak over dezelfde kwestie.

Alle berichten over de juridische strijd tussen Apple en Samsung