AMSTERDAM - LG Electronics en Sony lijken de strijdbijl te hebben begraven. De twee elektronicabedrijven hebben donderdag laten weten dat ze de patentenruzie over smartphones, blu-ray-technologie en tv’s hebben opgelost.

"LG en Sony hebben onlangs met elkaar ingestemd dat ze de patentbreukzaken tegen elkaar laten vallen”, liet een woordvoerder van het Zuid-Koreaanse LG weten aan persbureau Reuters.

De overeenkomst die Sony en LG hebben ondertekend is een cross-licentieovereenkomst die de bedrijven toegang geeft tot elkaars patenten. Verdere details over de schikking zijn niet bekendgemaakt.

Blu-ray

De ruzie tussen Sony en LG speelt al jaren. In februari van dit jaar stapte LG naar de International Trade Commission in de Verenigde Staten om een aanklacht in te dienen tegen Sony, omdat het inbreuk zou maken op patenten van het bedrijf. De aanklacht betrof Bravia-televisies en blu-ray-spelers van Sony.

De televisies van Sony zouden inbreuk maken op vier patenten van LG. Ook apparaten met een blu-ray-speler, waaronder de Playstation 3, zouden inbreuk maken op meerdere LG-patenten.

Playstation 3

De patentenruzie zorgde ervoor dat er in maart, in opdracht van LG, 300.000 PlayStations 3 in beslag werden genomen. Ook werd een grote lading PlayStations 3 (PS3) in een Nederlandse haven vastgehouden op bevel van de rechter.

Sony had op zijn beurt een aan klacht ingediend tegen LG. De Japanse elektronicagigant eiste een invoerverbod van LG smartphones zoals het Rumor 2 model in de Verenigde Staten.