AMSTERDAM – Samsung heeft een verzoek ingediend bij de Amerikaanse markttoezichthouder om de import van iPhones, iPads en iPods te verbieden vanwege patentbreuk.

Dat blijkt uit een document dat online gepubliceerd is.

Samsung wil een verbod op de import van de Appleproducten naar de Verenigde Staten. Volgens Fosspatents duurt de behandeling van een dergelijk verzoek meestal zo’n zestien tot achttien maanden.

Juridische strijd

Het nieuwe verzoek van Samsung is de zoveelste stap in een juridische strijd tussen de bedrijven. In april klaagde Apple Samsung aan vanwege het ‘slaafs kopiëren’ van de iPhone en iPad. Samsung stelt echter dat Apple patenten heeft geschonden bij de productie van juist die producten.

Apple heeft inmiddels toegang gekregen tot de nieuwste smartphones en tablets van de Galaxylijn van Samsung. Samsung eiste vervolgens inzage in de iPhone 5 en iPad 3 maar kreeg die niet omdat de producten nog niet aangekondigd zijn.

Inmiddels zijn de aanklachten van beide bedrijven in de afgelopen weken uitgebreid naar andere landen en zijn andere patenten toegevoegd.