AMSTERDAM – Medeoprichter van Twitter, Isaac ‘Biz’ Stone, zal het sociale netwerk gaan verlaten. Hij blijft verbonden aan Twitter, maar legt zijn vaste werkzaamheden voor het bedrijf neer.

Dat blijkt uit een blog van Stone. Twitter werd ruim vijf jaar geleden gelanceerd door Stone en zijn partner Jack Dorsey.

Stone stelt in zijn blog zich te gaan focussen op het helpen van scholen en non-profit organisaties. Ook zal Stone samen met Evan Williams (CEO van Twitter) en Jason Goldman het bedrijf The Obvious Corporation nieuw leven in blazen.

Obvious was de basis voor Twitter en is uit het oog verloren toen het sociale network een enorme groei doormaakte. Het bedrijf, dat zichzelf omschrijft als een bedrijf dat systemen ontwikkeld die mensen moeten helpen de wereld te verbeteren, zal nu dus opnieuw aandacht krijgen.

Verbonden

Wel stelt Stone altijd verbonden te blijven aan Twitter. “Ik heb besloten dat de meest effectieve manier om mijn tijd te besteden is om de top van Twitter uit de weg te gaan tot ik opgeroepen wordt voor een specifieke taak.”

“Ik zal mijn diensten altijd blijven aanbieden en Twitter helpen waar nodig.”

Er doen geruchten de ronde dat het een zooitje zou zijn in de top van Twitter en dat veel werknemers denken over een vertrek. Stone schrijft hierover niets in zijn blog.