AMSTERDAM – Facebook ontkent dat het aantal leden van de netwerksite afneemt en vraagt zich af waar deze cijfers vandaan komen.

Begin deze week maakte Inside Facebook bekend dat het aantal gebruikers in de Verenigde Staten in de maand mei met 6 miljoen was gedaald.

Hoewel Facebook normaalgesproken niet reageert op statistieken van derden, heeft de netwerksite nu een verklaring afgegeven. Dat meldt de BBC.

Verhalen

“Nu en dan verschijnen er verhalen het verlies van gebruikers in bepaalde regio’s. Sommige rapporten gebruiken daarvoor data uit onze advertentie-tool. Die geeft grove schattingen over het bereik van Facebook en is niet gemaakt als bron om de totale groei van Facebook bij te houden.”

De verklaring vervolgt: “We zijn erg blij met onze groei en met de manier waarop mensen verbonden zijn met Facebook. Meer dan de helft van onze actieve gebruikers logt elke dag in op Facebook.”

Minder snel

De cijfers van Inside Facebook laten over het algemeen wel een groei zien van van Facebook tot 687 miljoen gebruikers wereldwijd. Veel nieuwe leden komen uit landen als India, de Filippijnen en Indonesië.

De groei zou echter wel minder snel gaan in voorgaande jaren. In mei van dit jaar kwamen er ‘slechts’ 11,8 miljoen gebruikers bij. In andere jaren waren dat er gemiddeld 20 miljoen.