AMSTERDAM - Van juridische professionals in Nederland maakt het overgrote deel (67 procent) zakelijk gebruik van een smartphone. Het grootste deel hiervan (46 procent) maakt gebruik van een BlackBerry, gevolgd door de iPhone met 23 procent en Windows Mobile telefoons met 14 procent.

Dit blijkt uit onderzoek van KSU / Sdu Uitgevers.

De Android telefoons (met het besturingssysteem van Google) blijven nog achter in deze groep met slechts 4 procent gebruik binnen de advocatuur, net als de Symbian telefoons.

Gebruik

Naast bellen wordt de telefoon het meest gebruikt voor e-mail; 90 procent van de juridische professionals mailt vaak of zeer vaak met hun smartphone. Ook de mobiele agenda wordt door driekwart van de juristen vaak of heel vaak gebruikt.

60 procent maakt gebruik van mobiel internet. Overige toepassingen, zoals GPS/navigatie, data-overdracht en de camera worden veel minder gebruikt.

Apps

Van de juridische professionals met een smartphone maakt 65 procent gebruik van Apps. Iets minder dan de helft hiervan maakt gebruik van betaalde Apps.

Op de vraag welke Apps ze gebruiken, geeft 70 procent aan vooral zakelijke vakgerelateerde apps te gebruiken, gevolgd door nieuws-apps (59 procent).

Bijna 1 op de 5 zegt e-books en naslagwerken te gebruiken op de mobiele telefoon.