AMSTERDAM – De tweelingbroers Tyler en Cameron Winklevoss, die Facebook-oprichter Mark Zuckerberg beschuldigen van het stelen van hun idee, nemen geen genoegen meer met de eerder geboden 65 miljoen dollar.

Dat blijk uit documenten (pdf) die Radaronline.com in het bezit heeft.

Tyler en Cameron waren klasgenoten van Zuckerberg en beschuldigen hem al jaren van het stelen van hun idee door te kijken naar de netwerksite ConnectU, die de twee broers hadden opgezet.

Rechtszaak

Zij vroegen Zuckerberg in 2003 om hen te helpen bij de ontwikkeling van ConnectU. Zuckerberg zou het proces alleen maar hebben vertraagd om vervolgens met een eigen netwerksite te komen.

De broers spanden in 2004 een rechtszaak aan tegen Zuckerberg. De 65 miljoen dollar is een schikking uit begin 2009, naar verluidt omdat Zuckerberg van het geschil geen juridisch gevecht wilde maken. Mogelijk hoopte hij hiermee de zaak buiten de publiciteit te houden.

Waarde

Uit de nieuwe documenten blijkt dat de broers vinden dat Zuckerberg gelogen heeft over de waarde van Facebook. Omdat de waarde hoger is dan de broers dachten, eisen zij nu meer geld van de miljardair.

De twee hebben de rechter gevraagd de schikking uit 2009 ongeldig te verklaren.