AMSTERDAM – Het Nederlandse bedrijf Ambiance Technology gaat een tablet op de Europese markt brengen die draait op Windows 7. De AT-tablet zal in oktober beschikbaar zijn in Nederland.

Het apparaat moet 599 euro gaan kosten en zal werken met een processor van Intel. Bovendien beschikt de tablet over een 10 inch scherm en is er een 1,3 megapixel camera aanwezig.

Directeur Eric Schouten vertelt aan Tweakers.net dat de keuze voor Windows 7 gemaakt is wegens de compatibiliteit met software die op een pc kan worden gedraaid.

Verder meldt het bedrijf op de website dat de tablet wordt uitgerust met twee usb-poorten, een cardreader, bluetooth en ondersteuning voor umts en hsdpa-verbindingen. Verschillende video's (1, 2, 3) laten zien hoe de tablet zal functioneren.

Verkoop

Schouten laat weten dat de tablet te koop zal zijn bij The Phone House en verschillende webwinkels. The Phone House liet eerder al weten ook de Samsung Galaxy Tab te gaan verkopen. Deze tablet wordt gezien als eerste echte concurrent van de iPad en zal in november op de Nederlandse markt verschijnen.