AMSTERDAM – Op een evenement op 1 september waarvoor Apple de afgelopen dagen uitnodigingen heeft verstuurd naar de pers wordt volgens verschillende media een streamservice aangekondigd waarmee gebruikers tv-series kunnen kijken.

Dat meldden verschillende Amerikaanse media.

Geruchten over de streamservice gaan al langer, maar Bloomberg weet nu aan de hand van drie bronnen te melden dat de dienst er echt aan zit te komen. Bovendien zou Apple een nieuwe iPod Touch op de markt brengen.

Het nieuwe apparaat zal naar verluidt beschikken over een hogere resolutie en een Apple TV set-top box. Door de aanpassingen is het erg geschikt voor het streamen van tv-series.

99 dollarcent

De series zouden volgens geruchten 99 dollarcent gaan kosten (ongeveer 79 eurocent). Gebruikers kunnen bij Apple al langer series huren, maar de standaardprijs is nu 1,99 dollar. HD-afleveringen kosten zelfs 2,99 dollar.

Bovendien is het streamen van de video's ook nieuw. Gebruikers hoeven de video’s dan niet meer te downloaden, maar bekijken ze via internet. Vergelijkbaar met YouTube.

Na de aankoop moeten gebruikers de stream binnen een periode van dertig dagen starten. Zodra er voor het eerst gekeken wordt, gaat er echter een periode van 24 uur in. Daarna wordt de stream ontoegankelijk.

Apple TV

De ontwikkeling van een goedkope videostream zou het project Apple TV een impuls kunnen geven. Via Apple TV krijgen consumenten toegang tot verschillende vormen van entertainment.

Op dit moment kunnen gebruikers via iTunes HD-films en tv-series huren en kopen. Ook vallen de mogelijkheden om muziek en radio via internet te luisteren onder Apple TV.