AMSTERDAM – Het gebruik van Spotify wordt door een verdere integratie van de online muziekdienst in Windows 7 gemakkelijker voor gebruikers van dit besturingssysteem.

Dat maakt Marcel van de Gender van Microsoft Nederland woensdag bekend in een blog.

De nieuwste versie van Spotify maakt gebruik van een aantal specifieke functies in Windows 7, zoals Snap en Jumplists, waardoor de muziekdienst op verregaande wijze geïntegreerd kan worden in het systeem.

Afspeellijsten bedienen

Zo kunnen gebruikers van Windows 7 met de nieuwe versie van Spotify gemakkelijk afspeellijsten aanmaken en deze in hun taakbalk opslaan zodat Spotify niet fysiek hoeft open te staan om toch muziek te luisteren.

Bovendien is het in Windows 7 mogelijk na het opstarten van de muziekdienst tussen nummers te wisselen en nummers te pauzeren zonder van scherm te hoeven wisselen. Dit kan dus gewoon tijdens het surfen op internet of tijdens het werken in bijvoorbeeld Word.

Windows Live

Van de Gender legt in de blog verder uit dat de nieuwste versie van Spotify te integreren is in Windows Live: “In de vorige versie was er al de mogelijkheid om je afspeellijsten via Facebook of Twitter te delen. Vanaf nu kan dat ook met Windows Live zodat jouw contacten in Messenger direct kunnen zien waar je naar luistert.”

“De nieuwste versie van Spotify is ook te gebruiken met andere versies van Windows, maar de hierboven genoemde functionaliteiten zijn met name gericht op de combinatie met Windows 7, besluit Van de Gender.