AMSTERDAM – UPC gaat de analoge kabeltelevisiedienst niet meer aan derden, zoals Tele2, leveren en klanten kunnen dus niet meer overstappen naar de nieuwkomer op de kabelmarkt.

Dat schrijft UPC in een reactie op de uitspraak van de rechter, die een streep haalde door het openbreken van de kabelmarkt voor televisie.

De verklaring van UPC betekent dat Tele2 definitief niet zal toetreden tot de kabelmarkt, wat betreft het kabelbdrijf. Volgens UPC is er al zeer sterke concurrentie. “Op deze markt zijn nu onder andere KPN, CanalDigitaal, Tele2 en de kabelaanbieders (UPC en Ziggo red.) actief.”

1300 klanten

Verder laat het kabelbedrijf weten dat de circa 1300 UPC-klanten die eerder aangegeven hebben naar Tele2 te willen overstappen, het analoge tv-signaal van UPC zullen blijven ontvangen.

“Dit brengt geen extra kosten of administratieve handelingen met zich mee”, verzekert UPC. “Indien een klant alsnog de analoge tv-dienst bij UPC wil beëindigen, kan dat door dit op korte termijn, bij voorkeur binnen dertig dagen, aan UPC te bevestigen.” Het bedrijf is nog met Tele2 in overleg over de communicatie naar de klanten en om ervoor te zorgen dat alles zo gestroomlijnd mogelijk verloopt.

Ziggo

Ziggo heeft tegenover Webwereld.nl laten weten dat het nog in gesprek is met Tele2. Het bedrijf wil echter niet melden waarover de gesprekken gaan. Volgens een woordvoerder hebben zo'n 1400 klanten aangegeven te willen overstappen.

Tele2 reageert tegenover de website ‘pissig’. Volgens een woordvoerster loopt UPC op de zaken vooruit. Tele2 laat verder weten dat consumenten nog steeds analoge kabeltelevisie kunnen bestellen, maar dat de levering onder voorbehoud is.

“Tele2 wacht nog op een nieuwe uitspraak, waarbij het openbreken van de markt zal worden hersteld.”