AMSTERDAM – Free Record Shop gaat naast de fysieke verkoop van muziek ook downloads aanbieden via een online platform.

Dat maakt de multimediaketen dinsdag bekend.

De gebruiker zal via het platform de muziek rechtstreeks kunnen downloaden in plaats van een fysiek exemplaar te ontvangen.

Eenvoudig

Naar eigen zeggen houdt Free Record Shop het systeem eenvoudig. “Net als bij iTunes kan men vooraf een deel van het nummer beluisteren, alvorens je overgaat tot de effectieve download ervan. In drie klikken staat het nummer op je computer.”

De MP3-bestanden die het bedrijf aanbiedt zijn DRM-vrij wat betekent dat de bestanden geen kopieerbeveiliging bevatten. De muziek kan dus worden afgespeeld op MP3-spelers, computers, mobiele telefoon en zijn ongelimiteerd te branden op CD.

Games

Nog geen drie weken geleden lanceerde Free Record Shop ook een online game platform waar klanten spellen kunnen downloaden. Het bedrijf gaf toen al aan ook films en muziek online te willen gaan aanbieden. “Het heeft minder lang geduurd dan verwacht”, laat het bedrijf weten in een persbericht.

Verder laat Free Record Shop weten dat ook volledige albums te downloaden zijn via het platform en dat het niet nodig is een account aan te maken.