AMSTERDAM – Nokia gaat samenwerken met Sesamstraat. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt op de elektronicabeurs CES in Las Vegas.

Nokia en Sesamstraat willen samen educatieve mobiele applicaties ontwikkelen en de samenwerking moet leiden tot een manier waarop groothouders hun kleinkinderen op afstand kunnen voorlezen, meldt Tweakers.net.

Het concept, Family Story Play, bestaat uit twee apparaten waarvan er een bij de grootouders en een bij het kleinkind staat, aldus Olli Pekka Kallasvuo, CEO van Nokia.

Door middel van video-conferencing via het internet kan het kleinkind de opa of oma zien en horen. Zodra de grootouder naar de volgende pagina gaat krijgt het kind een seintje zodat ook hij of zij de pagina zal omslaan.

Afstand verkleinen

Family Story Play moet de afstand tussen grootouders en kleinkinderen, die ver van elkaar vandaan wonen, verkleinen. Ook is het de bedoeling lezen door kinderen te stimuleren.

Naast het voorleesconcept willen Nokia en Sesamstraat ook mobiele applicaties maken die de ontwikkeling van kinderen ten goede kunnen komen. Welke applicaties dit zijn maakte Nokia niet bekend.