AMSTERDAM - Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo heeft voor de laatste week van het jaar een opmerkelijke bezuinigingsmaatregel aangekondigd: alle kantoren gaan dicht.

De sluiting stelt werknemers in de gelegenheid om zich weer op te laden en spaart kosten in een normaal gesproken rustige periode, aldus een woordvoerster tegenover de Wall Street Journal. Meer Amerikaanse technologiebedrijven, waaronder softwarebedrijf Adobe en computermaker Apple, sluiten vanaf 24 december hun deuren. Zij doen dat jaarlijks, maar voor Yahoo is het een primeur.

Het jaar staat voor het internetbedrijf al in het teken van besparingen. Zo werden er wereldwijd al 700 banen geschrapt, en snoeit het bedrijf in het aantal producten. Er werken momenteel ruim 13.000 werknemers bij Yahoo.

Yahoo probeert al jaren weerstand te bieden tegen de macht van concurrent Google. Onlangs sloot het bedrijf Microsoft in de armen om samen op te trekken op zoekgebied. Het bedrijf heeft ook last van dalende inkomsten op advertentiegebied.