Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 18 juli 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 7.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Nijmeegse vierdaagse van start

In Nijmegen gaat de 101e editie van de vierdaagse van start. Er hebben zich 44.680 lopers ingeschreven, onder hen 5200 militairen afkomstig uit 25 landen. De wandelaars moeten zich voorbereiden op tropische temperaturen. Woensdag wordt met afstand de heetste dag.

Uitspraak hoger beroep Rick Brandsteder

Het gerechtshof in Amsterdam doet uitspraak in de hoger beroepszaak die het Openbaar Ministerie (OM) heeft aangespannen tegen Rick Brandsteder. De Temptation Island-presentator werd in september vorig jaar veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf en een boete wegens mishandeling. Omdat Brandsteder in het verleden al vaker werd veroordeeld, vindt het OM aantoonbaar dat een boete of werkstraf niet werken.

Tour begint aan laatste week

In de Tour de France moeten de renners na een welverdiende rustdag meteen weer flink aan de bak. Aan het begin van de etappe staat meteen de beklimming van de Côte de Boussoulet op het programma, een beklimming van de derde categorie. Chris Froome verdedigt in de laatste Tour-week een minimale voorsprong. Uran, Bardet en Aru volgen op minder dan een halve minuut achter de Brit.

En verder:

- is op het vakantieresort Hof van Saksen de opening van drie indoor waterglijbanen: de grootste indoor waterglijbaan ter wereld, de hoogste bandglijbaan in de Benelux en de hoogste en steilste speedslide van Nederland.

- is het Nelson Mandela International Day

TV-Tip: Het gevoel van De Vierdaagse

19.00-20.00, NPO 1: Eén stel gaf elkaar het jawoord, zes mensen liepen door naar de hemel en tienduizenden kwamen met bloedende hielen de finish over: de Walk of the World heeft de afgelopen honderd jaar al meer dan genoeg materiaal opge­leverd voor een spannende dramaserie. Het wachten is op, ja wat eigenlijk?

Bekijk hier meer tv-tips

Weer:

Dinsdag blijft het droog en is het op veel plaatsen zomers warm met maxima rond 25 graden. Daarbij wisselen zon en sluierwolken elkaar af. Woensdag wordt het 27 tot lokaal 31 graden. In de loop van de middag neemt de kans op een pittige regen- of onweersbui toe. Vanaf donderdag is het minder warm en blijft de kans op een bui.

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg