NCTV publiceert Dreigingsbeeld Terrorisme, partijen naar informateur

Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 23 juni 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 7.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

NCTV publiceert Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) publiceert het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland, ook wel de DTN 45 genaamd. Hierin wordt het actuele dreigingsbeeld in Nederland in kaart gebracht, de eventuele invloed van de recente aanslagen in het Verenigd Koninkrijk is hierbij meegewogen. 

Informateur ontvangt VVD, CDA, D66 en ChristenUnie

VVD, CDA, D66 en ChristenUnie gaan in de middag langs bij informateur Herman Tjeenk Willink om te praten over de vorming van een nieuw kabinet. Eerder deze week trok D66-leider Alexander Pechtold zijn bezwaren tegen samenwerking met de ChristenUnie in, waarmee de weg voor een nieuwe formatieronde werd vrijgemaakt.

Dag twee Europese top gaat over migratie 

De Europese Raad komt weer samen voor de tweede en laatste dag van de EU-top in Brussel. Na onder meer de besprekingen over de voorstellen van de Britse premier Theresa May in de Brexit-onderhandelingen, gaat het vrijdag over economische groei en migratie. De vluchtelingenstromen via de centraal-mediterrane route (vaak vanuit Libië) en de oost-mediterrane route (meestal via Turkije) worden tegen het licht gehouden. Ook wordt het vluchtelingenakkoord met Turkije besproken. 

TV-Tip: Her (Film)

21:50 - 23:50 uur, NPO3: Verliefd worden op je nieuwe computersysteem is wellicht een beetje vreemd. Maar als ze de zwoele stem van Scarlett Johansson heeft, is beter te begrijpen  waarom Joaquin Phoenix voor de bijl gaat. Een prachtig vormgegeven film van Spike Jonze. Het scenario leverde hem een Oscar op. 

Bekijk hier meer TV-tips

En verder:

- Arriveert de OOCL HongKong, het grootste containerschip ter wereld, in de haven van Rotterdam. 

- Gaat de 27ste edititie van De Parade van start. 

Weer:

Vrijdag is het met 22 tot 27 graden een stuk koeler. De zon schijnt regelmatig en het is vrijwel droog. De westenwind is wel matig tot vrij krachtig. In het weekend is het licht wisselvallig met vooral zaterdagmiddag en -avond wat regen. Het wordt ongeveer 20 graden

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg

Lees meer over:
Tip de redactie