Vrouwenfinale Roland Garros, kwalificatie Grand Prix van Canada

Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 10 juni 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Halep en Ostapenko in finale Roland Garros

Simona Halep en Jelena Ostapenko nemen het vanaf 15.00 uur tegen elkaar op in de vrouwenfinale van Roland Garros. De Roemeense en de Letse wonnen beiden nog nooit een Grand Slam. Halep (25) is de nummer drie van de wereld en begint als favoriet aan de eindstrijd tegen de ongeplaatste Ostapenko (20). Zij kwam nooit verder dan de derde ronde op een van de vier grote tennistoernooien.

Kwalificatie Grand Prix Canada

Op het circuit van Gilles Villeneuve in Montreal wordt de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada verreden. De laatste twee edities werden gewonnen door Lewis Hamitlon, die ook in 2007, 2010 en 2012 de snelste was. De Brit staat momenteel tweede in de WK-stand, achter Ferrari-coureur Sebastian Vettel. De kwalificatie start om 19.00 uur (Nederlandse tijd). 

Overleg Japan en Zuid-Korea over Noord-Korea

De leider van de regerende politieke partij in Japan brengt een bezoek aan Zuid-Korea. Tijdens de bijeenkomst wordt er tussen beide landen naar verwachting gesproken over de recente raketoefeningen van buurland Noord-Korea. De kersverse leider van Zuid-Korea heeft gezegd dat hij er alles aan wil doen om in gesprek te raken met Noord-Korea. 

Eerste editie Fitfair van start

Zaterdag wordt de eerste Fitfair in de Jaarbeurs Utrecht gehouden. Ondernemers in de fitnessbranche kunnen naar ruim honderdvijftig masterclasses en seminars over onder meer trainingsschema's, voeding en ondernemersvraagstukken voor sportschoolhouders en personal trainers. 

En verder:

- Brengt de Duitse Bondskanselier Merkel een bezoek aan Mexico. 

- Viert het oudste stadspark van Nederland, De Plantage in Schiedam, het 250-jarig bestaan. 

- Heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov een ontmoeting met zijn Qatarese collega. 

Weer:

De zon schijnt geregeld, maar er trekken ook wolkenvelden over het land. In de ochtend is er in het zuiden kans op een spat regen, later op de middag trekken enkele kleine buien over het noorden. In de meeste delen van het land blijft het echter droog. Het wordt zaterdag ongeveer 22 tot 25 graden. Zondag wordt het nog warmer, maar is er ook meer kans op bewolking en onweer.

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg

NUwerk

Tip de redactie