Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 9 juni 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Nederlands Elftal tegen Luxemburg

Het Nederlands Elftal speelt om 20.45 uur een WK-kwalificatieduel tegen Luxemburg. Oranje moet winnen van Luxemburg om zicht te houden op kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland. Dick Advocaat begint als bondscoach aan zijn derde termijn als opvolger van de eind mei ontslagen Danny Blind. De keuzeheer verklapte alvast dat Wesley Sneijder in de basis begint. De middenvelder speelt zijn 131e interland en lost daamee Edwin van der Sar af als recordinternational.

Nasleep Britse Lagerhuisverkiezingen

Het Verenigd Koninkrijk is donderdag naar de stembus geweest. De Conservatieve partij van Theresa May heeft een gevoelige nederlaag geleden. De partij blijft de grootste, maar verliest haar absolute meerderheid in het Parlement. De uitslag leidt mogelijk tot ingewikkelde onderhandelingen over een coalitie.

Werk aan A4

Rijkswaterstaat vervangt het asfalt op de A4 tussen Roelofarendsveen en Hoogmade in beide richtingen, naar Amsterdam en Den Haag. Vanaf vrijdag tot en met maandag wordt er een tweede laag zoab, ook wel fluisterasvalt genoemd, gelegd. Het verkeer richting Amsterdam en Schiphol kan tijdens alle afsluitingen gewoon doorrijden.

Resultaten eerste kwartaal Hudson's Bay

Het Canadese warenhuisconcern Hudson's Bay komt vrijdag met cijfers over het eerste kwartaal. Hoewel de onderneming vorig jaar een flink hogere omzet wist te boeken, leed Hudson's Bay een verlies van 516 miljoen dollar. Het bedrijf opent dit tien jaar vestigingen in Nederland. Veel van deze winkels worden geopend in panden waarin voorheen V&D-winkels gevestigd waren. Het bedrijf is onlangs van start gegaan met het werven van achttienhonderd medewerkers in Nederland.

Pro-formazitting steekpartij Rabobank Utrecht

Lukasz S. moet voor de rechter in Utrecht verschijnen. Hij wordt verdacht van het neersteken van een medewerkster van de Rabobank op 28 februari. De 41-jarige Corrie van Barneveld kwam daarbij om het leven. Waarschijnlijk was de vrouw een willekeurig slachtoffer. Zij en S. kenden elkaar niet. De rechter beslist hoogstwaarschijnlijk dat het voorarrest van de verdachte wordt verlengd.  

En verder:

- De Gemeente Leeuwarden geeft meer inzicht in de berging van de bommenwerper Lancaster R5682. Het toestel, dat onderweg was naar Bremen, crashte op 5 september 1942 in Friesland na eerst geraakt te zijn boven Vlieland. Het stortte neer in de Alde Feanen tussen Warten en Earnewâld. Het gebied wordt nu gesaneerd en opnieuw ingericht en daarom moet het vliegtuig worden geborgen. 

Weer:

Zware buien met onweer en soms ook hagel en windstoten trekken vannacht en morgenochtend over het land. In korte tijd kan veel regen vallen, lokaal tot 40 mm. Aan het einde van de ochtend en begin van de middag trekken de buien weg en wordt het vanuit het westen zonnig. 's Middags is het 18 tot 21 graden. Zaterdag is het 19 tot 23 graden met geregeld zon en vrijwel overal droog weer. Zondag wordt het 24 tot 29 graden. Eerst schijnt weer de zon, maar later op de dag zijn buien mogelijk, soms ook met onweer.

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg